Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοινώνουν την έναρξη της «Μεγάλης Μάχης» για την Raqqa

από την ελευθεριακή κοινότητα

Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανακοίνωσε την έναρξη της «Μεγάλης Μάχης» για την απελευθέρωση της Raqqa από το ISIS.

Η ιστορική δήλωση διαβάστηκε από τον εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)  Talal Σιλό στην πόλη Hezîma βόρεια της Raqqa. Οι εκπρόσωποι διοικητές  των SDF , οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Πολιτών της Raqqa και η Συμπρόεδρος του Leyla Mustefa και εκπρόσωποι των περιφερειακών φυλών ήταν επίσης παρόντες στην ανακοίνωση Τύπου.

Εκ μέρους της Γενικής Διοίκησης των SDF, η ιστορική δήλωση ανακοινώθηκε στον κόσμο με τα παρακάτω λόγια:

«Μετά από μια μακρά μάχη, οι δυνάμεις μας και οι δυνάμεις που διεξάγουν τον κοινό αγώνα κατά των τρομοκρατών έχουν σφραγίσει την ιστορία με τους θρύλους του ηρωισμού τους. Από την ιστορική αντίσταση του Kobanê στην απελευθέρωση της GIRE SPI, της  Hawl και της Shaddadi, στα χωριά της Deir ez -Zor και της Raqqa, και στα φράγματα σε αυτές τις περιοχές, πολλά ιστορικά βήματα έχουν γίνει για την απελευθέρωση των ανθρώπων σε αυτές τις περιοχές από τους τρομοκράτες και την ικανοποίηση των ζωτικών αναγκών τους στο πλαίσιο των υφιστάμενων πόρων.

Σήμερα, στο όνομα της διοίκησης του επιχειρησιακού κέντρου της «Οργής του Ευφράτη», ανακοινώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει την «Μεγάλη Μάχη» για την απελευθέρωση της πόλης της Raqqa, που οι συμμορίες έχουν κάνει την πρωτεύουσα του τρόμου και της τρομοκρατίας. Η μεγάλη μάχη θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή των YPG / YPJ, Army of Revolutionaries (Jaysh al-Thuwar), Jabhat al-Akrad, Democratic al-Shamal Brigades, Tribal Forces, Maghawir Humus Brigades, Siqur al-Raqqa, Liwa al-Tahrir, Seljuk Turkmen Brigade, Sanadid Forces, Syriac Military Council, Manbij Military Council, Deir ez-Zor Military Council, Self-Defense Forces, Nuxbe Forces. .

Αυτή η μάχη λαμβάνει χώρα με τη βοήθεια του Συμβουλίου Πολιτών της Raqqa, του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD), των ηγετών των φυλών της περιοχής, καθώς επίσης και με τη βοήθεια του λαού μας στην περιοχή.

Σας ανακοινώνουμε τα καλά νέα από την έναρξη της μεγάλης μάχης που έχει ως στόχο να απελευθερώσει την πόλη Raqqa, και δηλώνουμε ότι οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες για τον αγώνα με υψηλό ηθικό και μεγάλες προετοιμασίες. Έχουμε αναφέρει ότι το σχέδιο μάχης που έχει συζητηθεί με τους εταίρους μας στο πεδίο της μάχης, του Διεθνούς Συνασπισμού, είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή. Όπως φαίνεται στις επιθέσεις εναντίον του Karachok, πολλές δυνάμεις έχουν κάνει εντατικές προσπάθειες για να αποτραπεί αυτή η ιστορική εκστρατεία, αλλά αυτή η επίθεση και μάταιες προσπάθειες τους έχουν όλα αποτύχει. Σε αντίθεση με ό, τι αυτές οι εχθρικές προσπάθειες και οι επιθέσεις στόχευαν, έχουν ενισχύσει τη θέλησή μας περαιτέρω, αυξάνοντας το μίσος μας ενάντια στην τρομοκρατία και εντείνοντας τον αγώνα μας εναντίον της. Με αυτή την έννοια, κάθε μάρτυρας της Karachok έχει γίνει ένας πυρσός που  φωτίζει το δρόμο μας. Μένοντας συνδεδεμένοι με τις μνήμες των μαρτύρων της Karachok, θα ολοκληρώσουμε αυτό το μεγάλο αγώνα με επιτυχία και να παρουσιάσουμε αυτή την ιστορική νίκη στις ψυχές των μαρτύρων μας.

Για άλλη μια φορά, καλούμε τον λαό μας στην Raqqa να μείνει μακριά από τα κέντρα του εχθρού, από ευάλωτα σημεία και περιοχές συγκρούσεων. Καλούμε το λαό μας να συγκεντρωθεί γύρω από τις δυνάμεις μας και να τους βοηθήσουν ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους. Επίσης, προτρέπουμε τους νέους της Raqqa να συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στις δυνάμεις μας για να απελευθερώσουν τα εδάφη όπου ζουν.

Σε αυτή την ιστορική ημέρα, σεβόμαστε τους μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους για μας να φτάσουν στο στάδιο που βρισκόμαστε τώρα, και ευχόμαστε στους ήρωες μας μια γρήγορη διαδικασία ανάρρωσης. Για άλλη μια φορά στο όνομα του επιχειρησιακού κέντρου της Οργής του Ευφράτη, χαιρετίζουμε τους μαχητές και διοικητές όλων των δυνάμεων και των ομάδων που συμμετέχουν στη μεγάλη μάχη. Εκφράζουμε επίσης τις ευχαριστίες μας προς τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων.

Μπορούμε επίσης να χαιρετήσει τους ανθρώπους μας από όλες τις αιρέσεις και τις θρησκείες που αντιστέκονται τους τρομοκράτες και τους εργαζομένους του τύπου που μοιράζονται τις εξελίξεις στη ζώνη του πολέμου με το κοινό και με τις δυνάμεις μας για το ζωντανό υλικό.»

Ο Εκπρόσωπος των SDFαπαντά στις ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρηση της Raqqa

Ο Talal Silo δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την ολοκλήρωση της επιχείρησης απελευθέρωσης της Raqqa που επίσημα ξεκίνησε σήμερα.

Ερωτηθείς για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, ο Σιλό είπε ότι η εκστρατεία έχει ξεκινήσει από τις ανατολικές, βόρειες και δυτικές πλευρές της πόλης της Raqqa, λέγοντας: «Οι δυνάμεις μας βρίσκονται στο στάδιο της εισόδου στην πόλης από τη δυτική κατεύθυνση και η “μεγάλη μάχη” έχει έτσι ξεκινήσει.»

Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα ολοκληρωθεί η λειτουργία, ο Σιλό είπε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το τέλος της επιχείρησης για την απελευθέρωση της  Raqqa.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας και του τουρκικού κράτους ότι «ISIS έκανε μια συμφωνία με τις SDF να εκκενώσουν την πόλη», ο Σιλό, δήλωσε: «Δηλώσεις πως οι δυνάμεις μας έχουν κάνει μια συμφωνία για την έξοδο των συμμοριών από την πόλη, δεν είναι αληθείς. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που λειτουργούμε. Έχουμε ευθύνες για τους ανθρώπους μας.»

Μετά τις παρενέσεις του Σιλό, μια δήλωση εξ ονόματος της Συνέλευσης Πολιτών της Raqqa έγινε από το μέλος της Συνέλευσης των Firas Memduh, ο οποίος είπε τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια αυτών ιστορικές στιγμών, ο κόσμος κρατάει την ανάσα του εν αναμονή της μάχης της Raqqa , και εμείς στην Συνέλευση Πολιτών της Raqqa  ανακοινώνουμε στον κόσμο ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους και θα απελευθερώσουν την πόλη της Raqqa ακριβώς όπως έχουν εκκαθαριστεί ένα μεγάλο μέρος των συριακών εδαφών από τους  τρομοκράτες».

Ο Memduh ευχαρίστησε τις παγκόσμιες συμμαχικές δυνάμεις για την υποστήριξή τους προς τις SDF και είπε: «Ζήτω οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», «Οι Μάρτυρες είναι Αθάνατοι» και «Νίκη στη Δημοκρατική Ενωμένη Συρία».

Στην πόλη της Raqqa αυτή την στιγμή ζουν 200.000 άμαχοι εκ των οποίων οι 92.000 σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Την πόλη λιμένονται περίπου 3000-5000 άντρες του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Μαχητές και μαχήτριες τωνYPG στην ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έχουν εισβάλει με την έναρξη της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Raqqa νωρίτερα σήμερα στη γειτονιά Almashalab της πόλης στις 16:00 τοπική ώρα την Τρίτη το απόγευμα.

Αγριες ​​συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ των συμμοριών του ISIS και των μαχητών των SDF καθώς οι τελευταίοι προελάσουν στην πόλη από το ανατολικό μέτωπο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/07/%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.