Ενημέρωση από την μάχη για την απελευθέρωση της Raqqa

από την ελευθεριακή κοινότητα

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν άλλη  μια  περιοχή στην πόλη Raqqa.

Οι πολιτοφύλακες απελευθέρωσαν την γειτονιά Sabahiyah στο δυτικό μέτωπο της Raqqa ενώ σφοδρές μάχες δεινονται απο το πρωϊ στην συνοικία Romani  την οποία το ΙΣΙΣ προσπαθεί να υπερασπιστεί κάνοντας εκτεταμένη χρήση παγιδευμένων φορτηγών και επιθέσεων αυτοκτονίας.

Στην περιφέρια της πόλης , τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι SDF κατέλαβαν τελικά την ιδιαίτερα ενισχυμένη στρατιωτική βάση  «τμήμα 17»  και το Εργοστάσιο Ζάχαρης βορειοανατολικά της Raqqa μετά τον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων για αρκετές εβδομάδες.

Μερικές δεκάδες τζιχαντιστές μαχητές κατάφεραν να ξεφύγουν προς την πόλη της Raqqa αν και πολλοί περισσότεροι σκοτώθηκαν εν μέσω συγκρούσεων στην βάση τμήμα 17 .

Επιπλέον, Κούρδοι μαχητές ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση των τελευταίων θυλάκων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στις περιοχές βορειοδυτικά της πόλης Raqqa, αποκτόντας έτσι τον έλεγχο των χωριών της αλ-Sakura και Mazraat Yarub.

Ουσιαστικά, οι SDF ελέγχουν τώρα όλα τα χωριά, τα σημεία ελέγχου και τις βάσεις γύρω από την πόλη της Raqqa, όπου μια τεράστια μάχη θα ξεδιπλωθεί αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διοικητές των τρομοκρατών έχουν βάλει χαμηλή προτεραιότητα σε αγροτικές περιοχές γύρω από Raqqa, ενώ την ίδια τη πόλη υπερασπίζονται  περίπου 4.000 μαχητές.

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι το ISIL  αποσύρθηκε εντελώς από τα εδάφη που βρίσκονται στη νότια όχθη του ποταμού Ευφράτη μεταξύ των θέσεων των στρατευμάτων του Συριακού στρατού και των πολιτοφυλάκων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το ISIL έχει χάσει τον έλεγχο σε πάνω από 20 χωριά, οι πηγές, προσθέτουν ότι ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής περιοχής πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένο.

Οι σχετικές αναφορές ανέφεραν την Τρίτη ότι η SDF θα εντείνουν τις   επιθέσεις στις αμυντικές γραμμές ISIL στην Raqqa από τρεις κατευθύνσεις, ενώ οι  δυνάμεις του Συριακού στρατού αφου κατέλαβαν τα οχυρά του ΙΣΙΣ στο Ανατολικό Χαλέπι, κινούνται με ταχύτητα προς τα ορια της επαρχίας  Raqqa, .

Η Ρωσία κατηγορεί τις Δημοκρατικές Δυνάμεις για συνεργασία με το Ισλαμικό Χαλιφάτο. 

 

Η Μόσχα επανέλαβε τις βαριές κατηγορίες ενάντια στις υπο αμερικανική ηγεσία συμμαχικές δυνάμεις στη Συρία, ισχυριζόμενη ότι έχουν επίσπευση την έξοδο του Ισλαμικού Κράτους από την Raqqa  σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστείλει την τρομοκρατική δραστηριότητα στη χώρα.

Την καταγγελία, έκανε την Παρασκευή ο διοικητής των δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία, ο συνταγματάρχης Γενική Σεργκέι Surovkin, υποστηρίζοντας ότι είναι ψέματα ότι οι αμερικανικές ειδικές επιχειρήσεις, οι Κούρδοι μαχητές και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε μία άγρια ​​από πόρτα σε πόρτα μάχη πόλης.

«Αντί για την εξάλειψη των τρομοκρατών –  ένοχων για τη δολοφονία εκατοντάδων και χιλιάδων Σύριων αμάχων, ο υπό την αμερικανική ηγεσία συνασπισμός μαζί με τις δημοκρατικές δυνάμεις  συνεννοούνται με πρωτεργάτες του ISIL (Ισλαμικό Κράτος ομάδα), που τους δίνουν μέχρι και τους οικισμούς που είχαν καταλάβει χωρίς μάχες, εκεί όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είναι ενεργές «, δήλωσε ο Surovkin, σύμφωνα με το ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

Ο διοικητής υποστήριξε περαιτέρω ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν παρατηρήσει μια ειρηνική έξοδο των ισλαμιστών μαχητών από Raqqa προς την κατεύθυνση της Παλμύρας, η οποία υποτίθεται ότι πηγάζει από μια συμφωνία μεταξύ του  Ισλαμικού Κράτος και τις κουρδικές δυνάμεις.

O Surovkin πρόσθεσε ότι οι ομάδες του   Ισλαμικού Κράτος που προσπάθησαν  να αποδράσουν νότια από την Raqqa έχουν πληγεί  από τα ρωσικά στρατεύματα που κατέστρεψαν πολλές οχηματοπομπές .

Παρόλο που οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επίσημα διέψευσαν ότι υπήρξαν συνομιλίες με το Ισλαμικό κράτος για την χωρίς μάχη αποχώρηση τους από την πόλη της Raqqa, η γενική αίσθηση είναι ότι τέτοιες συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της προσπάθειας να μειωθούν όσο είναι δυνατό τα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, η καταστροφή των υποδομών της πόλης και κυρίως να απομονωθεί το Ισις από τις αστικές περιοχές έτσι ώστε η μάχη να εξελιχθεί με το μικρότερο κόστος σε ανθρώπινες ψυχές.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/11/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.