ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟNΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως: Υποχρέωση ύπαρξης μεστζίτ στις εκπαιδευτικές μονάδες !

http://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2017/06/okula_mecit.jpg

Τροποποιήθηκε ο κανονισμός σχετικά με το άνοιγμα, το κλείσιμο και την ονοματοθεσία κάθε είδους μονάδων εκπαίδευσης και των ξενώνων τους. Η ρύθμιση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και τέθηκε σε εφαρμογή. Σύμφωνα με τον νέο αυτό κανονισμό καθίσταται υποχρεωτική η ύπαρξη τουαλετών και μεστζίτ.

…………………

Στο τμήμα ¨Γενικές Αρχές¨  στο εδάφιο ¨c¨ του άρθρου 5 προβλέπεται ότι καθίστανται υποχρεωτικές οι τουαλέτες για τους εκπαιδευτικούς φορείς όπως και ξεχωριστά μεστζίτ για κορίτσια και αγόρια.

………………

Ο Μεχμέτ Μπαλίκ-πρόεδρος του συνδικάτου εκπαιδευτικών Eğitim-İş, δήλωσε πως η υποχρέωση ύπαρξης μεστζίτ στις εκπαιδευτικές μονάδες είναι αντισυνταγματική.

………………

Ο Μεχμέτ Μπαλίκ είπε πως αυτή η κίνηση σχετικά με τα μεστζίτ αποτελεί παραβίαση της ισοτιμίας που πρέπει να έχει το κράτος απέναντι σε κάθε θρησκεία και στα μέλη κάθε θρησκείας , συνιστά παραβίαση νόμων και παιδαγωγικών αρχών και πρόσθεσε πως θα ανοίξει το δρόμο για το φακέλωμα μαθητών και εκπαιδευτικών, σχετικά με το αν πάνε ή όχι στα μεστζίτ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/25/%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%81%ce%b5%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b6%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.