φυλακή για διαδηλωτές ενάντια στην σύνοδο κορυφής των G20-απαγόρευση της κατασκήνωσης διαμαρτυρίας # NoG20

 

από την ελευθεριακή κοινότητα (1)

Καθώς οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για μαζικές διαδηλώσεις λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής των G20 στη γερμανική πόλη του Αμβούργου, η γερμανική αστυνομία έχει ήδη δημιουργήσει την G20 φυλακή.

Από τις 2 Ιουλίου και μετά πολλές αυτόνομες, αναρχικές, αντι-καπιταλιστικές και οικολογικές κινήσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν τις διαμαρτυρίες, και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τουλάχιστον στις 150 χιλιάδες. Η ξεχωριστή φυλακή που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη σύνοδο των G20 δείχνει πώς η γερμανική αστυνομία ετοιμάζεται για την καταστολή των διαδηλωτών.

Ενάντια στην σύνοδο κορυφής των G20 πολλές αναρχικές, αριστερές και αυτόνομες ομάδες και άτομα θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις με το σύνθημα: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση της συνόδου κορυφής των G20». Η γερμανική αστυνομία πήρε αυτή την ευκαιρία για να οικοδομήσει μια φυλακή σε ένα πεδίο έντεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, το οποίο καλύπτει μια παλιά αγορά, κάνοντας χώρο για 400 άτομα που θα  τίθενται σε προσωρινή κράτηση.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ,  70 ομαδικά κελιά και 50 κελιά απομόνωσης ετοιμάστηκαν σε αναμονή των αντι G20 διαδηλωτών. Η Γερμανία φέρεται να έχει πληρώσει για αυτή τη μεταβατική φυλακή το ποσό των τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι πραγματικές δαπάνες  αναφέρετε οτι  είναι πολύ υψηλότερες.

 Σύνοδος των G20 . Κόστος 130 εκατομμύρια ευρώ

Η σύνοδος κορυφής των G20 κοστίσει τουλάχιστον 130 εκατομμύρια ευρώ, και θα έχει 20 χιλιάδες αστυνομικούς, 61 άλογα και 153 σκυλιά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από τη Γερμανία, την Αυστρία και τις Κάτω Χώρες. 11 ελικόπτερα θα περιπολούν πάνω από την πόλη και η ασφάλεια του κάθε επικεφαλής κράτους που θα παραστεί στην σύνοδο κορυφής θα προστεθεί πάνω σε όλα αυτά. Οι έλεγχοι στα σύνορα που καταργήθηκαν από τη συμφωνία του Σένγκεν σε όλη την Ευρώπη θα επανέλθουν για να αποτρέψου τους διαδηλωτές από το εξωτερικό.

από την ελευθεριακή κοινότητα (2)

Το Ανώτατο διοικητικό δικαστήριο του Αμβούργου απαγόρευσε την κατασκήνωση διαμαρτυρίας NoG20 χθες. Οι ακτιβιστές θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο γερμανικό Bundeverfassungsgericht (Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο). Χθες, μία μάχη νερού με περίπου 250 άτομα να συμμετέχουν πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο. Την Πέμπτη αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα στο Αμβούργο. Είμαστε εδώ η διαδηλώσεις του Νο G 20 έχουν ξεκινήσει.

Εικόνα: Βαριά αστυνομική παρουσία σε μία μάχη νερού NoG20 στο Αμβούργο, στις 23 Ιουνίου.

 

Την Τετάρτη το διοικητικό δικαστήριο του Αμβούργου έκρινε ότι η απαγόρευση ενός στρατοπέδου διαμαρτυρίας ενάντια στην συνάντηση των G20 στο Stadtpark στο Αμβούργο είναι απαράδεκτη, αλλά οι αστυνομικές αρχές άσκησαν έφεση. Την Παρασκευή το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Αμβούργου απαγόρευσε και πάλι το στρατόπεδο διαμαρτυρίας. Οι ακτιβιστές θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο γερμανικό Bundeverfassungsgericht (Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο), αλλά επίσης ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν αρκετές πλατείες ακόμα και αν θα χάσουν την προσφυγή στο Bundeverfassungsgericht και δεν έχουν την άδεια να κατασκηνώσουν στο Stadtpark στο Αμβούργο.

Όλο και περισσότεροι αστυνομικοί φτάνουν στο Αμβούργο. Χθες υπήρξε μια νερόμαχη NoG20. Περίπου 250 άτομα συμμετείχαν κάτω από τη βαριά αστυνομική παρουσία που επιστράτευσε αρκετές αύρες, θωρακισμένα οχήματα και αστυνομικοούς με άλογα (Εικόνες πιο κάτω). Λόγω του ζεστού καιρού πολλά παιδιά συμμετύχαν στην “μαχη”  και τα ΜΑΤ με όλο τον εξοπλισμό τους, δημιούργησαν ένα περίεργο σκηνικό.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt παρέχει λιμουζίνες για τις επίσημες αντιπροσωπείες της G20. Οι λιμουζίνες έχουν ήδη φτάσει και είναι σταθμευμένες στο λιμάνι Baaker  (εικόνες παρακάτω). Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων έχει υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο και θα μπορούσαν να προκαλεστούν κάποιες άγρυπνες ώρες για τη διαχείριση της Sixt καθώς είναι πλέον γνωστό  ποια εταιρεία παρέχει τα αυτοκίνητα για τις αντιπροσωπείες των G20 στο Αμβούργο.

Την Πέμπτη 2 άτομα συνελήφθησαν στο Αμβούργο. Μεγάλα τμήματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για μια ακόμη φορά προωθούν την στρατηγική της αστυνομίας με την άκρητη αναπαραγωγή των αστυνομικών ανακοινώσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο άνδρες ήρθαν από το Βερολίνο και ήταν γνωστοί ως «επικίνδυνοι». Σε δελτίο τύπου τους, οι μπάτσοι γράφουν ότι και οι δύο άνδρες κάθονταν σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο  «χωρίς λόγο». Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν υπήρχε νομική δυνατότητα ωστε να  κρατηθούν. Οι γερμανικές εφημερίδες εντατικοποιούν την εκστρατεία προπαγανδας  για τις συλλήψεις με τίτλους όπως «Η αστυνομία εμποδίζει την τρομοκρατική επίθεση».

Η διαδήλωση «Είμαστε εδώ» των προσφύγων και των αλληλέγγυων ξεκίνησε στο Αμβούργο το απόγευμα. Εκατοντάδες λαμβάνουν μέρος και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έρχονται (εικόνες παρακάτω).

Εχθές στα πλαίσια των διαμαρτυριών διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγκύσουν τις νέες φυλακές που δημιουγήθηκαν για εκείνους που θα συλληφθούν στις διαμαρτυρίες ενάντια στους G20. Η αρχική συγκέντρωση  ακυρώθηκε λογο των έντονων ελέγχων που πραγματοποιήσε η αστυνομία και ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο δημαρχείο του Αμβούργου όπου και υπο δυσανάλογη επιτύρηση και αστυνομικό κλοιό κινήθηκε προς τις φυλακές τις οποίες όμως δεν κατάφερε να προσεγκήσει λόγο των επαναλαμβανόμενων αστυνομιών φραγμών

 

Στη Βέρνη (Ελβετία), οι τοπικές αρχές απαιτησαν ότι η λέξη «συντρίψτε» και ένα ζωγραφισμένο κοκτέιλ μολότοφ θα πρέπει να καλυφθούν  (εικόνα κάτω) μέχρι τις 26 Δευτέρα του Ιουνίου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/25/%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%8d/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.