Δεύτερη εισβολή στη Συρία εξετάζει η Τουρκία

Δεύτερη εισβολή στη Συρία φαίνεται πως ετοιμάζει ο Τούρκος Πρόεδρος ΡΕτζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση παρόμοια με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», η οποία έλαβε «τέλος» πριν από λίγους μήνες.

«Αυτή τη στιγμή, αρνητικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα στη Συρία. Σε περίπτωση που απειλήσουν τα σύνορά μας, εμείς θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφρατη», δήλωσε ο Ερντογάν στη ρωσική εφημερίδα Izvestia προσθέτοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την δημιουργία κουρδικού κράτους στη Συρία.

Στις 24 Αυγούστου 2016 η Τουρκία εισέβαλε για πρώτη φορά στη Συρία με στόχο να… πολεμήσει ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βοήθησαν αποτελεσματικά στην απομάκρυνση του ISIS από συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, με τον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να ανακοινώνει τον Μάρτιο την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/29/%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.