ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ»

από την αναρχική μπαντιέρα Κύπρου

Προχτές ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η διεθνής εκστρατεία «Ελευθερία στον Οτσαλάν – Ειρήνη στο Κουρδιστάν».

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε ήταν παρόν μέλη της  Διεθνής Πρωτοβουλίας «Ελευθερία στον Οτσαλάν – Ειρήνη στο Κουρδιστάν» και βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία.

Το αίτημα της εκστρατείας υπογράφηκε ήδη από πολλές προσωπικότητες από όλο το κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται ο φιλόσοφος Αντόνιο Νέγκρι, ο πρόεδρος του Σιν Φέϊν Τζέρυ Άνταμς, ο φιλόσοφος Ιμμάνουελ Βάλλερστεϊν.

Στη διάσκεψη τύπου μίλησαν οι πρώτοι που υπέγραψαν, τόσο για τα κίνητρα της εκστρατείας όσο και για τη σημασία της απελευθέρωσης του Αμπτουλάχ Οτσαλάν για την εύρεση μιας λύσης στο Κουρδικό ζήτημα. Είναι μόνο με αληθινές διμερείς διαπραγματεύσεις με τους αληθινούς πολιτικούς εκπροσώπους του Κουρδικού λαού, που μπορεί να εξασφαλιστεί μια διαρκής ειρήνη.

Η διεθνής εκστρατεία απαιτεί την απελευθέρωση του Αμπτουλάχ Οτσαλάν και των πολιτικών κρατουμένων στη Τουρκία. Η ελευθερία του Οτσαλάν θα είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τον εκδημοκρατισμό της τουρκίας και την ειρηνευτική διαδικασία στο Κουρδιστάν.

Το Κουρδικό ζήτημα είναι σήμερα πιο επίκαιρο παρά ποτέ άλλοτε. Επηρεάζει το Ιράκ, τη Συρία και ειδικά τη τουρκία, και συνιστά το μεγαλύτερο —και μέχρι τώρα άλυτο— πρόβλημα στη Μέση Ανατολή. Η σύγκρουση ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα συνεχίζεται.

Παρά τα βήματα του Κουρδικού κινήματος για μιαν λύση με πολιτικά μέσα, η Τουρκία δεν ανταποκρίθηκε και η αιματηρή σύγκρουση συνεχίζεται.

Ο Κούρδος ηγέτης Αμπτουλάχ Οτσαλάν βρίσκεται φυλακισμένος στη νήσο Καλόλιμνο, στο Βόσπορο, εδώ και 18 χρόνια. Τον Φεβρουαρίο του 1999 ένας διεθνής συντονισμός, στη πράξη μια διεθνή συνομωσία, οδήγησε στην αιχμαλωσία του από τις τουρκικές αρχές, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗ ΚΎΠΡΟ

Οι Κούρδοι που βρίσκονται στη Κύπρο συμμετείχαν και αυτοί στην διεθνή εκστρατεία για απελευθέρωση του Αμπτουλάχ Οτσαλάν.

Το Σάββατο και τη Κυριακή, 15 και 16 Ιουλίου, μια ομάδα Κούρδων είχε σημείο πληροφόρησης στο χώρο μπροστά στο Διοικητήριο, στη Λεμεσό.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/18/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%ba%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.