Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Raqqa και την Δημοκρατική Ομοσπονδία της Β. Συρίας

από την ελευθεριακή κοινότητα

Η SDF δημοσιεύει δήλωση σχετικά με την ενοποίηση των μέτωπων της Raqqa

Οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πραγματοποίησαν την περασμένη  Πέμπτη δήλωση σχετικά με την ενοποίηση του ανατολικού και δυτικού μετώπου στην εκστρατεία απελευθέρωσης της πόλης της Raqqa.

Η διοικητής των SDF,  Rojda Felat, οι διοικητές της πρώτης ταξιαρχίας  και μαχητές των δύο πλευρών του μετώπου της Raqqa μετά απο 66 ημέρες συνεχών μαχών, εμφανίστηκαν στην ανακοίνωση της δήλωσης που διαβάστηκε από την Rojda Felat.

Τα ακόλουθα αναφέρθηκαν στη δήλωση που διαβίβασε η γυναίκα διοικητής των SDF Rojda Felat:

“Η εκστρατεία απελευθέρωσης της Raqqa συνεχίζεται για  66 ημέρες στα ανατολικά και δυτικά μέτωπα. 12 γειτονιές έχουν απελευθερωθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας μέχρι τώρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας απελευθερώθηκαν οι γειτονιές του Nezlit και του Hιşam Bin Ebdulmelik .

Η απελευθέρωση και των δύο γειτονιών είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τις συμμορίες του Daesh (ISIS) και μια μεγάλη νίκη για εμάς. Έτσι, όλες οι πύλες των συμμοριών στην πόλη είναι κλειστές και ο κύκλος γύρω τους έχει περιοριστεί.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3-4 ημερών σώθηκαν περισσότεροι από 600 πολίτες, οι ανάγκες τους ικανοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ασφαλείς περιοχές.

«Γιορτάζουμε την ενοποίηση και των δύο μέτωπων με τους μάρτυρες, τους τραυματίες μας και τους μαχητές μας που αγωνίστηκαν σε όλες τις θέσεις παρά τις δύσκολες συνθήκες ».

 

Ποιες είναι οι περιοχές της  Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας. 

Η Δημοκρατική Ομοσπονδία της  Βόρειας Συρίας – έχει χωριστεί σε τρεις περιοχές σύμφωνα με τα διοικητικά τμήματα του  Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της  Βόρειας Συρίας. Της  Cizîre, του Ευφράτη και του Efrîn.

Με στόχο την εφαρμογή της αρχής της δημοκρατικής συμφωνίας, την εδραίωση του δημοκρατικού αυτόνομου συστήματος διοίκησης, τη δημιουργία διοικητικών μονάδων που μπορούν να προγραμματίσουν και να δρούν, να θέσουν στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης, να εξετάσουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, να εξαλείψουν τη ρουτίνα και τη γραφειοκρατία που βασίζεται στο κεντρικό σύστημα, το να γίνουν όλες τις διοικητικές ενότητες  άμεσα υπεύθυνες για τις υπηρεσίες , οικονομία, κουλτούρα κλπ, για τον ορισμό αρμοδιοτήτων και τη διανομή εξουσιών στους ίδιους τους ανθρώπους, η Δημοκρατική Ομοσπονδία της  Βόρειας-Συρίας χωρίστηκε διοικητικά σε τρεις περιοχές. Της Cizîre, του Ευφράτη και του Efrîn.

Η κάθε περιοχή είναι μια αυτόνομη διοικητική μονάδα που περιλαμβάνει ένα καντόνιο ή περισσότερα, ή ορισμένες περιοχές που μοιράζονται ιστορικά, δημογραφικά, οικονομικά και πολιτιστικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το διοικητικό τμήμα, οι 3 περιφέρειες είναι:

Η περιοχή Cizîre αποτελείται από 2 καντόνια του καντονίου al-Hasakah που περιλαμβάνει τις περιοχές al-Hasakah, Ad-Darbasiyah, Serê Kaniyê, και τις περιοχές Tel Temir  και το καντόνι Qamişlo που περιλαμβάνει τις περιοχές Qamişlo και Dêrik.

Η περιοχή του Ευφράτη αποτελείται από 2 καντόνια. Το Kobanı που περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης Kobanî, τις κωμοπόλεις, τα χωριά και τους οικισμούς, εκτός από τις συνοικίες Şêran και Qenaya και το κέντρο της πόλης Sareen καθώς και τις κωμοπόλεις, τα χωριά, τους οικισμούς και την περιοχή Jalabiya, ενώ το καντόνι Tel Abyad περιλαμβάνει:  την πόλη Tel Abyad, τις κωμοπόλεις, και τις περιοχές Issa και Suluk.

Η Τρίτη περιοχή είναι η περιοχή Efrîn η οποία περιλαμβάνει: το καντόνι Efrîn που περιλαμβάνει τις περιοχές Efrîn, Jandêrs και Rajo, ενώ το καντόνι al-Shahba περιλαμβάνει την περιοχή Tel Rifat και τις περιοχές Ahras, Fafin και Kafr Naya.

Τα διοικητικά τμήματα της Βόρειας Συρίας επιτεύχθηκαν σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βορείου Συρίας στις 27, 28 Ιουλίου στην πόλη Rmaylan.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/12/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-raqqa-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.