Πέθανε η αιγύπτια ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα

Η Aιγύπτια ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα, μία μορφή του αραβικού κινηματογράφου και πρώην σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Ομάρ Σαρίφ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιος της.

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα

Η Χαμάμα δεν ήταν ακόμη δέκα ετών όταν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον κινηματογράφο. Έπαιξε σε μια εκατοστή ταινίες και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους μεγαλύτερους αιγύπτιους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων ο Γιούσεφ Σαχίν.
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα

Συμπρωταγωνίστησε πολλές φορές με τον πρώην σύζυγό της Ομάρ Σαρίφ, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ προκειμένου να την παντρευτεί.
Η σταδιοδρομία της Φάτεν Χαμάμα, μίας από τις φυσιογνωμίες της χρυσής εποχής του αιγυπτιακού κινηματογράφου, έφθασε στο απόγειό της μεταξύ των ετών 1950-1970. περιόδου απογείωσης της εκκοσμίκευσης της Αιγύπτου από τους στρατηγούς. Έπαιξε εξίσου καλά τόσο σε ρομαντικές κωμωδίες όσο και σε στρατευμένες ταινίες, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και καταγγέλλοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KABWEv12UzE[/youtube]

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/01/18/%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%cf%86%ce%ac%cf%84%ce%b5%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%ac/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.