με το βλέμμα του Οδυσσέα…

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει από την εξορία και ξεκινά το ταξίδι του στα Βαλκάνια, αναζητώντας τρεις χαμένες μπομπίνες των αδελφών Μανάκη, αυτών που εισήγαγαν τον κινηματογράφο στα Βαλκάνια στις αρχές του 20ου αιώνα. Η αναζήτηση των φιλμ, με την ποίηση του μεγάλου σκηνοθέτη Αγγελόπουλου, απεικονίζει την κοινή ιστορίας των Βαλκανικών χωρών. Στο δρόμο της αναζήτησης, ο σκηνοθέτης περνάει από τη Φλώρινα, την αγαπημένη του πόλη όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και αντι-διαδηλώσεις με αίτια την προβολή μιας ταινίας του.
Μετά τη Φλώρινα, ο σκηνοθέτης μπαίνει στο ταξί με το Βέγγο. Όταν το χιόνι αρχίζει να πέφτει βαρύ, ο ταξιτζής σταματάει και λέει:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ltipY65rq24[/youtube]
Μετά περνάει από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία για να καταλήξει στο μαρτυρικό Σαράγιεβο. Στη διαδρομή αυτή βλέπουμε τη διάλυση των πάντων με το άγαλμα του Λένιν επάνω στη φορτηγίδα να θυμίζει τα χαμένα όνειρα του σοσιαλισμού.

Αποτέλεσμα εικόνας για με το βλεμμα του οδυσσεα

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/15/%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%83%ce%ad%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.