οι ίσες επικίνδυνες αποστάσεις

Ίσως για πρώτη φορά ο Αναν-στασιάδης ενθαρρυμένος από την ελληνική πλευρά, ξεκίνησε να κρατά τις ίσες επικίνδυνες αποστάσεις θέτοντας μια σχετικά γερή πολιτική συμμαχία, προς το παρόν με τη Ρωσία. Και είναι επικίνδυνες οι αποστάσεις κυρίως για τις ΗΠΑ που έχουν το προβάδισμα για τις σχέσεις των επιρροών τους με τη Ρωσία. Αν και για λογαριαμό της ΕΕ η πλευρά της Λεττονίας έκανε δηλώσεις, εκείνος ο παράγοντας που ενοχλήθηκε δήθεν από τις “δηλώσεις” του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας ήταν ο αμερικανικός. Έφτασαν μάλιστα να συνδέσουν από την αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο την επίσκεψη του Αναν-στασιάδη με την εκτέλεση του Μπαρίς Νεμτσόφ. Αυτές οι συνεκδηλώσεις απέναντι σε μια διπλωματική άμυνα που έχει ξεκινήσει η κυπριακή κυβέρνηση, υποδηλώνουν μια κλιμάκωση ποινών αλλά και ίσως επίσπευση των διαδικασιών για την οριστική λύση-διχοτόμηση της Κύπρου.

Αυτές οι εξελίξεις, όχι ως φάρσα και τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, θυμίζουν τις συνέπειες για τις ίσες αποστάσεις της μακαριακής πολιτικής από τη δεκαετία του 60 μέχρι και την εισβολή του 1974.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/02/%ce%bf%ce%b9-%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.