για τις τρεις γέφυρες των λαών

Ανακοίνωση συμμετοχής στην αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Η καπιταλιστική κρίση έχει εντείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση των υποτελών τάξεων. Η αύξηση της ψαλίδας μεταξύ του ευρωπαϊκού βορρά και νότου στα πλαίσια της Ε.Ε. έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση μεγάλα κομμάτια των από-τα-κάτω. Στα Βαλκάνια παρατηρούμε την αύξηση των εθνικισμών που τόσο κόστισαν στους λαούς την προηγούμενη εικοσαετία. Στην ανατολική μεσόγειο η παρεμβατικότητα των ισχυρών του διεθνοποιημένου καπιταλισμού και των ντόπιων συμμάχων τους έχει ως αποτέλεσμα μια απερίγραπτη ανθρωποσφαγή και την άνοδο του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Παρόλα αυτά μια κόκκινη γραμμή αντίστασης, κινημάτων κι εξεγέρσεων ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό ενώνει τους λαούς. Οι αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση αλλά και οι τοπικοί αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, στον ευρωπαϊκό νότο. Τα αντιεθνικιστικά και διεθνιστικά κινήματα αλλά και οι φοιτητικοί κι εργατικοί αγώνες στις βαλκανικές χώρες. Τα νέα ελευθεριακά κινήματα στις αραβικές χώρες, οι εξεγέρσεις στην Τουρκία και η επανάσταση της Rojava.

Παλεύουμε για την κοινωνική επανάσταση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι για να την κάνουμε αλλά και για να πετύχει θα πρέπει να έχει βαθιά διεθνιστικό χαρακτήρα. Θεωρούμε λοιπόν απόλυτο διεθνιστικό καθήκον να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε όλους αυτούς τους αγώνες στην κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης και του ελευθεριακού κομμουνισμού. Για αυτόν τον λόγο στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης «Τρεις Γέφυρες». Όντας μάλιστα μια συλλογικότητα που δρα στη Θεσσαλονίκη, που κάποτε υπήρξε πολυεθνική αλλά και τόπος μεγάλων αγώνων κι εξεγέρσεων, με αυτή τη συμμετοχή μας θεωρούμε ότι τιμάμε με τον καταλληλότερο τρόπο την πολυεθνική κι αγωνιστική ιστορία της πόλης μας.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/09/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%ad%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%cf%8e%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.