χωρίς λόγια

Σε «μεγαλοψυχία» του τουρκικού στρατού, που το 1974 σταμάτησε στην Αμμόχωστο, οφείλεται κατά τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου η μη κατάληψη της πόλης της Λάρνακας.
Είναι άγνωστο γιατί ο κ. Έρογλου έκανε αυτή την αναφορά σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, την ώρα που αναφερόταν στο θέμα της Αμμοχώστου.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης σημείωσε ότι η προσπάθεια του είναι να υπάρξει συνολική επίλυση του Κυπριακού και όχι να λυθεί το θέμα της Αμμοχώστου, η οποία παραμένει νεκρή πόλη από το 1974.
«Το Βαρώσι (Αμμόχωστος)», όπως είπε, «αποτελεί μια πτυχή του εδαφικού προβλήματος και η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει αυτή την πτυχή, όταν ανοίξει το κεφάλαιο του εδαφικού μετά την επανέναρξη των συνομιλιών».
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της μόνιμη διατήρησης τουρκικών εγγυήσεων γιατί όπως υποστήριξε, κάτι τέτοιο διασφαλίζει την ειρήνη στη Κύπρο. Τέλος, κάλεσε τον διεθνή παράγοντα να συμβάλλει, ώστε να καλυφθεί το μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σημείωσε πως δεν αναμένει θετική συμβολή από τη νέα Ελληνική κυβέρνηση.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LnuiCNa4vAQ[/youtube]

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/09/%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%b1-2/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.