διεθνής διαδήλωση έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και αγωνιστών του αντικαπιταλιστικού κινήματος «Blockupy» βρίσκονται σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Το κίνημα έχει σκοπό να… χαλάσει τα προγραμματισμένα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον ίδιο τρόπο που χάλασε πριν από μερικές εβδομάδες τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Βενετία, και… τα κατάφερε.

REUTERS

Το δημαρχείο της πόλης έγινε στόχος επιθέσεων των διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.

Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 350 ατόμων, τις οποίες ανακοίνωσε με μήνυμά της στο twitter.

REUTERS / Kai Pfaffenbach

Ντράγκι: Οι επικρίσεις κατά της ΕΚΤ έχουν λάθος στόχο

«Ως ευρωπαϊκός θεσμός που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην καρδιά της κρίσης, η ΕΚΤ έγινε το επίκεντρο των επικρίσεων εκ μέρους εκείνων που είναι οργισμένοι με την κατάσταση», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων.

Αλλά οι κατηγορίες αυτές είναι αναμφίβολα «άδικες» συνέχισε ο Ντράγκι εξηγώντας: «Σκοπός των ενεργειών μας ήταν κυρίως να αμβλύνουμε τα σοκ που υπέστησαν οι οικονομίες».

REUTERS

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα έδρα της τράπεζας στο ανατολικό τμήμα της Φρανκφούρτης, αποτελείται από δύο γυάλινους πύργους που κόστισαν 1,3 δισ. ευρώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/18/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ad%ce%be%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.