Η κατοχή παραμένει για τα αδέρφια μας, τουρκοκύπριους και ελληνοκύπριους

Οι διαπραγματεύσεις ήδη έχουν ξεκινήσει για το κυπριακό με ένα καφέ στο Mallia. Τα συνήθη ευφυολογήματα μεταξύ των δυο ηγετών δεν έλλειψαν παρουσία των διαμεσολαβητών τους καθώς και των εκλεγμένων δημάρχων της Λευκωσία και της κατεχόμενης μεριάς της. Ο Αναστασιάδης, λαύρος κήρυκας του σχεδίου Ανάν φαίνεται να προσανατολίζεται στην ίδια γραμμή της διχοτομικής, διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας που αποτελεί με έναν τρόπο τη συνέχεια της τραγικής δημιουργίας τ/κ θυλάκων το 1963-64, των σχεδίων Άτσεσον, της εισβολής του 1974 αλλά και των μετέπειτα σχεδίων που προέκυψαν από τις συνομιλίες του 1977 και ύστερα. Η εκλογή Ακιντζί είναι μια θετική εξέλιξη αν ο ίδιος συγκριθεί με τις προηγούμενες διοικήσεις των κατεχομένων και ειδικά με αυτήν του Έρογλου, παρόλα αυτά η αισιοδοξία που επικρατεί δεν φαίνεται να έχει λόγους πολλούς, εφόσον δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης του τουρκικού στρατού κατοχής ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί με την τ/κ πλευρά διαμεσολαβητής της αρεσκείας της τουρκικής κυβέρνησης και σύμβουλος του τ/κ ηγέτη, επί της περιόδου δημοψηφίσματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Από την άλλη τα ψηφίσματα του ΟΗΕ φαίνεται πια ότι είναι ένας απλός χαρτοπόλεμος εφόσον στις συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ δεν τα θέτουν ως αδιαπράγματευτες αποφάσεις του. Η από το 1974 πολιτική κατευνασμού των ελλαδικών και ε/κ κυβερνήσεων, οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις, οι προσπάθειες μιας ψευδεπίγραφης ελληνοτουρκικής φιλίας από πλευράς πολιτικού συστήματος, οι από κοινού επιδίωξη με τις ηγεμονίες της ΕΕ για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ έχουν δημιουργήσει μια πολιτική ατμόσφαιρα η οποία έχει στείλει στη λησμονιά όλα όσα εγκλήματα έχουν συμβεί στην περιοχή. Και σήμερα οι επίγονοι των εγκληματιών, μαζί με τα σκύβαλα πολιτικούς τους, σχεδιάζουν όλα όσα δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν.

αδέρφια: έλληνες, τούρκοι, τουρκοκύπριοι, ελληνοκύπριοι.

Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλισμού και των συνεργατών τους. Για μια κοινή χώρα με ισότητα, ελευθερία, δικαιοσύνη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/05/25/%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.