G7

Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Η συνάντηση των G7 ήταν ένα μικρό επεισόδιο για να υποδείξει ο Ομπάμα το ποιος είναι πλέον το αφεντικό και το ποιοι θα συρθούν προς υποστήριξη των ΗΠΑ. Με πρότυπο το ουκρανικό ζήτημα μπορούμε να καταλάβουμε ότι το συριακό και το ζήτημα της Λιβύης είναι πλέον οι επόμενες περιοχές που θα αναφλεγούν πάλι. Η νέα παγκόσμια τάξη των Μπους επιδιώκει να αποκτήσει πάλι πλέον την απόλυτη δύναμη. Δεν είναι τόσο απλό γιατί οι πόλοι έχουν πολλαπλασιαστεί σε ένα αντιφατικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να μην δίνουν αποτελεσματικά το πρότυπο της τάξης…

*****************

Την ενότητά τους ενάντια στην τρομοκρατία και τις διεθνείς εστίες κρίσης, αναμένεται να επιβεβαιώσουν σήμερα οι ηγέτες της ομάδας G7, ολοκληρώνοντας τη σύνοδο κορυφής στη Βαυαρία. Στη σύνοδο δε μετείχε η Ρωσία, λόγω της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.

Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου αναμένεται να «δείχνει»την αποφασιστικότητα των ηγετών της Δύσης κατά της στάσης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, η πλειοψηφία των οποίων τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας»δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος σε τηλεοπτική της συνέντευξη, ενώ την πρώτη ημέρα της συνόδου Μπαράκ Ομπάμα και Ανγκελα Μέρκελ έκριναν ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι η Ρωσία να«σεβαστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας».

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου η ελληνική κρίση, με την παρουσία και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Χθες η Ανγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο ελληνικό θέμα και τις διαπραγματεύσεις, προειδοποίησε ότι «όλοι συμφωνούμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας».

Μεγάλο μέρος των συζητήσεων οι ηγέτες των επτά βιομηχανικών δυνάμεων του πλανήτη αναμένεται να αφιερώσουν σήμερα στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και την αναπτυξιακή βοήθεια με έξι αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/08/g7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.