Επίσημη αναγνώριση από τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν με οπλισμό και χρηματοδοτούν την Ουκρανία

1E7AC471-53F9-4E6B-8EF5-C7541FBF579D_cx0_cy10_cw0_w900_r1_s_r1

αναδημοσίευση

Παρά τις επανειλημμένες αρνήσεις των ΗΠΑ ότι δεν στηρίζουν-πέρα από το διπλωματικό κομμάτι-σήμερα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση αυτού που ήταν ήδη γνωστό-και αυτονόητο- εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Είναι γνωστό ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ουκρανία στο πόλεμο με τη Ρωσία, μέσω μισθοφόρων, εκπαιδευτών αλλά και υλικοτεχνικού υλικού. Οι ίδιες οι ΗΠΑ βέβαια το έχουν αρνηθεί πολλές φορές κατηγορώντας ταυτόχρονα τη Ρωσία ότι κάνει το ίδιο από την άλλη πλευρά. Αυτές βέβαια οι πληροφορίες είχαν πρακτικά επιβεβαιωθεί πρώτη φορά από την ίδια την Ουκρανική πλευρά ενώ ακόμα και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του Ουκρανικού στρατού και των ακροδεξιών ομάδων εθελοντών  φέρει μερικές φορές γερμανικές και αμερικανικές σημαίες καθώς δεν προλαβαίνουν να ράψουν καινούριες ουκρανικές.

Σήμερα λοιπόν ήρθε η επιβεβαίωση με εναν ανορθόδοξο τρόπο. Το αμερικανικό κογκρέσο σήμερα ψήφισε νόμο που «απαγορεύει» την χρηματοδότηση του νεοναζιστικού-και όχι μόνο-τάγματος Αζόφ των Ουκρανικών δυνάμεων. Όπως δήλωσε το μέλος του Κογκρέσου John Coneyers «το κογκρέσο πέρασε σήμερα την πρόταση του να παύσει η χρηματοδότηση του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ». Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ το παραδέχονται ανοιχτά, αν και εμμέσως. Μένει να δούμε τι αλλαγές σηματοδοτεί μια τέτοια δημόσια παραδοχή στον γεωπολιτικό σχεδιασμό και χειρισμό της Ουκρανικής κρίσης από τις ΗΠΑ.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/13/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.