Η Βουλγαρία όχημα μεταφοράς οπλισμού-σαβούρα για τη ισλαμική ανταπολίτευση στη Συρία

Με αφορμή έκρηξη που προέκυψε στη Βουλγαρία, ρίχθηκε, σχετικά, φως για το παρασκήνιο χρήσης της Βουλγαρίας ως χώρας οχήματος για τη μεταφορά οπλισμού στην αντιπολίτευση της Συρίας. Με τις διαβεβαίωσεις της αμερικανικής πρεσβείας ότι τα όπλα προορίζονται για τον “μετροπαθή” “Ελεύθερο Συριακό Στρατό” ξεκίνησε ένας γύρος διεθνών δημοσιευμάτων που ερμηνεύουν το γεγονός ως “εξαγωγή της σοβιετικής σαβούρας” με την ανοχή των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και Αλβανίας, προκειμένου η βοήθεια να έχει ελάχιστο κόστος.

Ο μεγάλος θόρυβος ανάγκασε τον βούλγαρο υπουργό εξωτερικών να δηλώσει ότι «εμείς δεν εκδίδουμε άδειες με τελικό αποδέκτη τη Συρία. Πως γίνεται τα βουλγαρικά όπλα να φθάνουν στη Συρία, αυτό πρέπει να το εξηγήσουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι». Ο Μποτζιντάρ Λουκάρσκι διευκρίνισε ότι η Βουλγαρία δεν εξάγει όπλα στην αντιπολίτευση της Συρίας και ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να εξηγήσουν πως τα βουλγαρικά όπλα έχουν φθάσει στη Συρία, δεδομένου του ότι η οποιαδήποτε παράδοση όπλων στη Συρία απαγορεύεται από τα Ηνωμένα Έθνη, βάσει σχετικού καταλόγου του Οργανισμού.

Τα παραπάνω δείχνουν με ένα σαφή τρόπο το ρόλο στον οποίο έχουν περιπέσει τα Βαλκάνια, στον παρακατιανό ρόλο της περιοχής-οχήματος για παράδοση σαβούρας όπλων που έχει απομείνει στις αποθήκες από το προηγούμενο καθεστώς.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/13/%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%8c%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.