YPG: Η επίθεση ενάντια στην Ragga είναι υπόθεση των Σύριων ανταρτών

Η κουρδική πολιτοφυλακή που οδηγεί την επίθεση ενάντια στα  οχυρά του ISIS  στη Συρία δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα σχέδιο για να επεκτείνει την επίθεση στην de facto πρωτεύουσα του Ιαλαμικού Χαλιφάτου πόλη της Raqqa θεωρόντας ότι η πρωτοβουλία αυτη πρέπει να αναλυφθεί και να  καθοδηγείται από τους αντάρτες της Συρίας, δήλωσε  ένας Κούρδος ηγέτης  την Τετάρτη.

Η δήλωση του Saleh Moslem, ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Ένωσης (PYD),  υποδεικνύει οτι δεν υπάρχει επικείμενη επίθεση στην πόλη της Raqqa  των κουρδικών δυνάμεων.

Υποστηριζόμενη από μικρότερες ομάδες ανταρτών της Συρίας, η κουρδική πολιτοφυλακή YPG μεταφέρθηκε εντός 50 χιλιομέτρων (30 μίλια) από την πόλη Raqqa  την Τρίτη μετα την κατάληψη της πόλεως  Ain Issa στη βόρεια Συρία.

Κινούμενο από τις περιοχές βόρεια της Raqqa, το ISIS αναφέρεται ότι, ενίσχυσε τις θέσεις  του κοντά στην πόλη την Τετάρτη, σκάβοντας χαρακώματα και να φέρνοντας σε φορτία φορτηγών μεγάλες ποσότητες όπλων.

Αλλά ο Moslem, το κόμμα του οποίου ηγήτε της επανάστασης που συντελήτε στα βόρεια της Συρίας, είπε ότι εναπόκειτε στις επαναστατικές ομάδες που αγωνίζονται με τον YPG  να αποφασίσουν για κάθε προώθηση προς την  ίδια την Raqqa.

«Μιλήσαμε με την ηγεσία των YPG. Δεν έχουν ένα σχέδιο προς την Raqqa μέχρι τώρα. Αυτό (απόφαση) συνδέεται με τις επαναστατικές δυνάμεις στην ίδια την Raqqa,” δήλωσε ο Moslem σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

“Όταν είναι έτοιμοι για την απελευθέρωση της Raqqa, για να την απελευθερώσουν, ίσως  οι YPG να αποφασίσουν για την υποστήριξή τους. Αλλά οι YPG δεν έχουν πάρει μια απόφαση στο θέμα αυτό μέχρι τώρα», είπε.

Τα σχόλια του Moslem δείχνουν την απροθυμία των YPG να δραστηριοποιηθούν πέρα ​​από τις κουρδικές περιοχές για να επιτεθούν στο ISIS σε περιοχές της Συρίας, όπου οι Άραβες είναι στην πλειοψηφία: δεδηλωμένο το στόχο των YPG να είναι να υπερασπιστεί τις κουρδικές περιοχές.


Κάποιοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης της Συρίας έχουν κατηγορήσει την YPG ότι εκδίωξε Άραβες και Τουρκομάνους από τις περιοχές που κατέλαβε – μία κατηγορία για εθνοκάθαρση που επανέλαβε η τουρκική κυβέρνηση, αλλά αρνήθηκαν κατηγορηματικά  οι YPG.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι δεν έχει καταγραφεί καμία συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις δυνάμεις των YPG, αν και υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η απελευθέρωση του Τελ Abyad συνδέει δύο από τις αυτόνομες κουρδικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, τροφοδοτώντας τις τουρκικές ανησυχίες σχετικά με το οι νίκες των κούρδων στη Συρία  να ενθαρρύνουν τις διεκδικίσεις της Τουρκικής κουρδικής μειονότητας.

Οι Σύροι Κούρδοι λένε ότι δεν θέλουν ένα ανεξάρτητο κράτος, αλλά αυτό το μοντέλο της περιφερειακής αυτονομίας πρέπει να είναι η βάση για μια τελική λύση για τον πόλεμο στη Συρία.

Ο Moslem είπε ότι οι κατηγορίες της εθνοκάθαρσης  αποσκοπούν στην ανάφλεξη Αραβο-κουρδικής σύγκρουση και δεν θα πετύχουν, προσθέτοντας ότι η επιστροφή των εκτοπισμένων στις εστίες τους είναι προτεραιότητα για την YPG.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/25/ypg-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-ragga-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%b8%ce%b5%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.