επίθεση της τουρκικής αστυνομίας σε τσιγγανομαχαλάδες στην Ανδριανούπολη

https://www.youtube.com/watch?v=C7Sp3n5h7uw

44 άτομα συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση ¨Γαλήνη¨ που οργανώθηκε με την συμμετοχή 700 αστυνομικών στην επαρχία Κεσσάνης του νομού Ανδριανούπολης. Μάλιστα περίπου 200 μέλη των ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν πορεία στους δρόμους με συνθήματα ¨Η αστυνομία παρέχει ασφάλεια και γαλήνη¨ και ¨ Τι ευτυχία σε αυτόν που λέει ότι είναι Τούρκος¨.

Με περίπου 700 αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν από τις αστυνομικές διευθύνσεις Κεσσάνης, Τσανάκκαλε, Κιρκλαρελί, Τεκίρνταγ, Σακάριας και Κωνσταντινούπολης, έγιναν στις 5 το πρωί ταυτόχρονες έφοδοι σε περιοχές όπου κατοικούν κυρίως Ρωμά, όπως σε Γενιμεστσίτ, Μουσταφά Κεμάλ Πασά και Τζουμχουριέτ. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 44 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Φ.Σ-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ρωμά Θράκης με κατηγορίες για ¨διατάραξη τάξης, λεηλασία, απειλή και αντίσταση κατά της αστυνομίας¨. Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν για ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεσσάνης. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια υπόπτων βρέθηκαν πιστόλια και  κυνηγετικά όπλα στερούμενα αδείας και σφαίρες .
………………

200 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και των ΜΑΤ που μετείχαν στην επιχείρηση, έκαναν και πορεία από τους δρόμους των περιοχών όπου έγιναν οι έρευνες κραυγάζοντας τα συνθήματα ¨Η αστυνομία παρέχει ασφάλεια και γαλήνη¨ και ¨ Τι ευτυχία σε αυτόν που λέει ότι είναι Τούρκος¨. Η πορεία συνοδεία αστυνομικών θωρακισμένων οχημάτων και ΤΟΜΑ κατέληξε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεσσάνης.

ΠΗΓΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/07/05/%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%84%cf%83%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.