Rojava: Απελευθερώνοντας νέα εδάφη, ενώνοντας την επανάσταση

του ρεμπέλιαν

Μετά από βίαιες μάχες με τους μαχητές του Μετώπου al-Nusra που αποτελεί το Συριακό υποκατάστημα της al-Qaeda και τους συμμάχους τους του Ahrar al-Sham οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των YPG, απελευθέρωσαν την περιοχή του Sheikh Maqsud. Την περασμένη Κυριακή οι δυνάμεις των πολιτοφυλάκων επιτέθηκαν και σάρωσαν όλους τους σημαντικούς θύλακες του al-Nusra Front κοντά στην πόλη του Aleppo σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρο από αυτήν. Κατά την διάρκεια των μαχών οι άντρες και γυναίκες των YPG, YPJ κατάφεραν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τον δρόμοCastello, που ενώνει τις βόρειες συνοικίες της πόλης με τις ανατολικές περιοχές. Ο δρόμος αυτός αποτελούσε την κύρια δίοδο ανεφοδιασμού της al-Nusra και των συμμάχων της στις μάχες τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη.

Οι YPG βομβαρδίζουν το αρχηγείο του ISIS στην Συριακή πόλη της Jarabulus

ALEPPO – Οι κουρδικές Ομάδες Λαϊκής Προστασίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια του κτιρίου διοίκησης  του ISIS στην πόλη της Jarabulus στην βόρεια πλευρά της επαρχίας Aleppo, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με ρουκέτες και βαρύ πυροβολικό από τις βάσεις των πολιτοφυλάκων στα γύρω από την πόλη χωριά Zor Maghar, Nasiriya και Atto ανατολικά της, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων τζιχαντιστών.
Στην Ανατολική όχθη του Ευφράτη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Κούρδοι πολιτοφύλακες στα πλαίσια των προετοιμασιών για την κατάληψη της πόλης που αποτελεί και την τελευταία δίοδο επικοινωνίας με την Τουρκία και βέβαια τον τερματισμό της συνεχούς τροφοδοσίας του Ισλαμικού Χαλιφάτου με φανατικούς εθελοντές μαχητές από όλο τον κόσμο.
Η κατάληψη της Jarabulus θα αποτελέσει το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την ένωση και του τρίτου καντονιού της Εφριν με το Κομπάνι και την Τζαζιρα κάτι που θα εξασφαλίζει την προστασία και την επικοινωνία μεταξύ όλου του Συριακού Κουρδικού λαού.
Στην προοπτική της ένωσης των καντονιών αντιτίθεται σθεναρά η Τουρκία η οποία θεωρεί ότι η πτώση της πόλης θα δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ντεφάκτο δημιουργία Κουρδικού κράτους στην Συριακή πλευρά των συνόρων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/29/rojava-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%ce%b4%ce%ac%cf%86%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.