σερβο-κροατικές αβρότητες για το προσφυγικό ζήτημα

αναδημοσίευση

Συνολικά 200.000 πρόσφυγες πέρασαν από τη Σερβία μέσα στο 2015, όπως ανέφερε ο διευθυντής του κέντρου προστασίας και αρωγής για άτομα που αιτούνται άσυλο.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, σημείωσε πως η Σερβία αποτελεί χώρα διέλευσης και σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες έχουν προορισμό την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι το προσφυγικό κύμα από χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον γεγονός που -όπως είπε- κάνει επιτακτική την ανάγκη για την δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής.

Σε πολιτικό επίπεδο, το προσφυγικό συνεχίζει να προκαλεί ένταση στις σχέσεις Κροατίας – Σερβίας. Η προεκλογική εκστρατεία στην Κροατία συντηρεί το κλίμα έντασης με τον πρωθυπουργό Ζόραν Μιλάνοβιτς να πρωτοστατεί στις φραστικές επιθέσεις κατά της Σερβίας, με αφορμή το προσφυγικό.

Ο Μιλάνοβιτς εκφράζοντας, για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι σερβικές αρχές κατευθύνουν τους πρόσφυγες στα κροατικά σύνορα, δήλωσε ότι δεν θα επικοινωνήσει ξανά με τον ομόλογό του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/16/%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%b2%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.