Η Δημοκρατική αυτονομία ανακηρύχθηκε στην Girê Spî (Tal Abyad)

του ρεμπέλιαν
Ηγέτες και εκπρόσωποι απο όλες τις κοινότητες και θρησκευτικές ομάδες της περιφέρειας της Girê Spî (Tal Abyad) συμφώνησαν σήμερα να ιυοθετήσουν το σύστημα της αυτοδιεύθυνσης.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβούλιου του Κομπάνι, Xalid Berkel, ο πρόεδρος του συμβουλίου άμυνας Ismet Şêx Hesen, ο υπουργόε εξωτερικών Îbrahîm Kurdo, ο υπουργός εσωτερικών Bozan Xelîl, ο πρόεδρος του συμβουλίου των Μαρτύρων Mihemed Xan, οι συμπρόεδροι του Tev-Dem  Ayşe Efendi και Ehmed Şexo, διοικητές απο τους  YPG και Burkan Al-Fırat, εκπρόσωποι των  Siwar Al-Raqqa Brigade, κοινωνικές οργανώσεις και μέλη του συμβουλίου ειρήνης και αδελφότητας.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την οικοδόμηση της Διοίκησης της Δημοκρατικής Αυτονομίας της  Girê Spî η οποία εντάσετε πλέον στο Καντόνι του Κομπάνι,  την εκλογή των συν-πρόεδρων Mensur Selum και Leyla Mustafa- και τον σχηματισμό 9 επιτροπών για την διευθέτηση των διάφορων εργασιών της καθημερινότητας. Η νέα διοίκηση αποτελήται απο 6 Άραβες, 2 Κούρδους και΄1 Τουρκμένο.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/21/%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%81%cf%8d%cf%87%ce%b8%ce%b7%ce%ba/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.