H Manbij δέχεται την επίθεση Τουρκίας -Ισλαμικού Χαλιφάτου

από την ελευθεριακή κοινότητα

Ο Τουρκικός στρατός και ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού άρχισαν σήμερα την επίθεση τους ενάντια στις θέσεις του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού στα χωριά γύρω από την πόλη της Manbij

Ο επικεφαλής διοικητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Manbij,  Shervan Derwish ανακοίνωσε ότι οι πολιτοφύλακες δέχονται βαριά επίθεση από δύο πλευρές ταυτόχρονα.  Από την μία πλευρά οι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία κινούμενοι από την  πλευρά της al-Bab και από την άλλοι οι φονιάδες του Ισλαμικού κράτους.

7 χωριά , 27 χιλιόμετρα δυτικά της Manbij βρισκόταν υπο συνεχή βομβαρδισμό και άγριες μάχες είχαν ξεσπάσει ανάμεσα στους υπερασπιστές τους και τους εισβολείς. Τα χωριά Gorhîko, Holash,  Xalîde , Tell Tarwin και  Qara δέχονταν την επίθεση των μισθοφόρων του Ε.Σ.Σ. ενώ τα χωριά Mesterîhe and Cedîde την επίθεση του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Αναφορές από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρουν ότι δύο  χωρία (Tell Tarwin & Qara ) έχουν περάσει στον έλεγχο των φιλοτουρκικών ομάδων.

Η ταυτόχρονη και συντονισμένη επίθεση των Τζιχαντιστικών και των φιλοτουρκικών δυνάμεων εναντίων της Manbij αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της αδιάκοπης συνεργασίας των δύο φασιστικών δυνάμεων και έρχετε λίγες ημέρες μετά την ξαφνική παράδοση της πόλης al Bab από το Ισλαμικό Χαλιφάτο στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία μισθοφορικές δυνάμεις του ΕΣΣ.

από το βαλκανικό περισκόπιο

Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις των ανταρτών της αντιπολίτευσης στη Συρία, θα κινηθούν προς πόλη Μανμπίτς, μετά την ολοκλήρωση τα επιχείρησης στην Αλ Μπαμπ, όπως προγραμματίσθηκε, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, πριν επιβιβασθεί στο αεροσκάφος, για μια επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο Ερντογάν είπε, επίσης, ότι οι τρομοκράτες του YPG πρέπει να μετακινηθούν ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Ο Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες  περιλαμβάνουν την τρομοκρατική ομάδα των (κουρδικών) Ομάδων Λαϊκής Προστασίας- YPG.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/02/h-manbij-%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.