όχι στον Ερντογάν από τα κατεχόμενα

Τουρκοκυπριακές οργανώσεις και συνδικάτα, συγκρότησαν την πλατφόρμα Αδελφοσύνη των Λαών, για το «όχι» στο δημοψήφισμα αλλαγής του συντάγματος στην Τουρκία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Εκπαιδευτικών KTÖS, Şener Elcil, κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη ανέφερε:

«Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι κατεχόμενο από την Τουρκία από το 1974. Οι αξιωματούχοι στο βορρά είναι μαριονέτες της Τουρκίας. Οι εξελίξεις στην Τουρκία όχι μόνο επηρεάζουν το βορρά, αλλά σχετίζονται με το μέλλον του. Συνασπιζόμαστε με αντικυβερνητικές οργανώσεις της χώρας και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για το Δημοψήφισμα Συνταγματικής Αλλαγής στις 16 Απριλίου στην Τουρκία»

Ο İzzet İzcan, πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος που πήρε το λόγο αμέσως μετά είπε:

«Στην Τουρκία επικρατεί ο φασισμός. Τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες καταπατούνται. Καλούμε τους ψηφοφόρους που ζουν σε αυτή τη χώρα να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα. Συνασπιζόμαστε για να υπερασπιστούμε την ειρήνη και κατά του πολέμου, για την αγάπη έναντι του μίσους, για τη δημοκρατία κόντρα στο φασισμό. Για τον αγώνα του λαού της Τουρκίας, πρέπει ο ψήφος να είναι υπέρ του «Όχι».

Στην ανακοίνωση τύπου της Πλατφόρμας Αδελφοσύνη των Λαών, αναφέρεται:

«Οι Τουρκοκύπριοι στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες για ειρήνη του λαού της Τουρκίας και ενάντια στους ηγεμόνες και την ηγεμονία της Τουρκίας. Η θεσμοθέτηση του φασισμού στην Τουρκία, που αυξάνεται με την κυβέρνηση του AKP, δείχνει το μαύρο πρόσωπό της και στη βόρεια Κύπρο.

Εμείς, ως υπερασπιστές της ενότητας της Κύπρου, της ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης, χαιρετίζουμε την εκστρατεία του λαού της Τουρκίας για το «όχι» στο δημοψήφισμα συνταγματικής αλλαγής. Η επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα θα σημαίνει τη δημιουργία ενός ρήγματος αντίδρασης στο καθεστώς του ΑΚP. Αυτό θα είναι θετικό, όχι μόνο για το λαό της Τουρκίας, αλλά και για την Κύπρο.

Φυσικά, το «Όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου δεν θα καταρρίψει τη φασιστική δικτατορία που προωθεί το AKP. Είναι αναγκαίο να υπάρξει προετοιμασία για πιο συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα μετά την 16η Απριλίου.

Υποστηρίζουμε τον αγώνα για «Όχι» των λαών της Ανατολίας και Μεσοποταμίας για να καταρριφθεί η ηγεμονία του AKP παντού και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Κηρύσσουμε ότι θα συνεχίσουμε στην οργάνωση ενός αγώνα αντίδρασης στο καθεστώς ώστε να δράσουμε μαζί με όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις για να την προωθήσουμε μετά τις 16 Απριλίου»

Τη διακήρυξη υπογράφουν οι οργανώσεις/ συνδικάτα:

KTÖS
Dayanışma
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Devrimci Komünist Birlik
Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği
Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)
Özgür Kadın Akademisi
Lefkoşa-Girne-Mağusa Öğrenci İnisiyatifi
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)
Lefkoşa Girne Emekçi İnisiyatifi
Mülteci Hakları Derneği (MHD)
ÇAĞ-SEN

Αντιφασιστικό Δίκτυο Λεμεσού

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/31/%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.