η παρακμή στον τουρκικό στρατό και οι συνέπειές της

Παρ’ όλη την επιθετική-επεκτατική διάθεση του καθεστώτος Ερντογάν φαίνεται ότι αυτό βασίζεται σε πήλινα πόδια. Η αποστελέχωση του στρατού είναι βασικός λόγος αποτυχιών και απρόβλεπτων καταστάσεων. Η στρατηγική τόσο απέναντι στη Συρία-Ιράκ που πήγε άπατη και μάλλον θα συνεχιστεί και στην υπόθεση της κατάληψης της Αφρίν όσο και στο μέτωπο Αιγαίου-Κύπρου δίνει τη δυνατότητα στο καθεστώς να παίζει διαχρονικά το ρόλο του χωρίς όμως να έχει αποτελέσματα, αναμένοντας την κατάλληλη συγκυρία. Στο μεταξύ όμως κάθε αποτυχία χρεώνεται και επιπλέον ο παράγοντας αντιπολίτευση δυναμώνει. Αν προστεθεί και η αποφασιστκή στάση των ΗΠΑ στο να αναχαιτίζουν για τους λόγους τους την τουρκική επιθετικότητα, η κατάσταση δείχνει ότι η Τουρκία ή θα μπει σε μια νέα τροχία ή… Και μιλάμε για το 2ο στρατό στον κόσμο σε συμβατικό οπλισμό.

μετάφραση από την εφημερίδα diken

Μετά από την μείωση του αριθμού στρατηγών και ναυάρχων στις Τ.Ε.Δ. μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, συνταγματάρχες άρχισαν να διοικούνε ταξιαρχίες. Ανάλογη κατάσταση υπήρξε και μετά από τον πόλεμο Σωτηρίας.

Σύμφωνα με το κείμενο του Σερτάτς Ες από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, η 1η Ταξιαρχία εκπαίδευσης ΠΖ στην Μαγνησία, στην πράξη διοικείται από συνταγματάρχες.

Στην ταξιαρχία αυτή που ήρθε στην επικαιρότητα με τον δηλητηριασμό πάνω των 1000 στρατιωτών, ο διοικητής της συνταγματάρχης Σεβκί Γκιουβέντς απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του και την θέση του πήρε ο συνταγματάρχης Γκιουβέν Ντερέ. Αναφέρεται επίσης εκτός από τις εκπαιδευτικές ταξιαρχίες και μάχιμες διοικούνται από συνταγματάρχες.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/13/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bc%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.