αμερικανογερμανική επέλαση στα Βαλκάνια-η ταπείνωση των σλάβων

Για την πιθανή ακύρωση της Αλβανίας, η θετή μητέρα των Βαλκανίων, Άγκελα Μέρκελ, βάφτισε και τη Σερβία ως επίδοξο παράγοντα. «Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επιθυμεί να διαβεί μία όχι και τόσο εύκολη οδό και αυτό θα αποδώσει καρπούς, όπως στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Είμαι πεπεισμένη για αυτό» δήλωσε με νόημα, υπονοώντας την Ελλάδα που σήκωσε το κεφάλι της λιγάκι. «οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία δεν γίνονται για να κολακευτούν κάποιοι αλλά για να μην συνεχίσει η χώρα να δανείζεται πληρώνοντας υψηλά επιτόκια όπως και για να δημιουργηθούν συνθήκες για επενδύσεις». «Αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός Βούτσιτς το πράττει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» κατέληξε στην δήλωσή της για τη σερβική οικονομία η Ανγκελα Μέρκελ. Πράγματι αυτό που κάνει ο “υιός” Βούτσις, δεν είναι άλλο από το να τρώει χαστούκια από τον “αδελφό” του Ράμα, να ακυρώνει τη σερβορωσική φιλία μαζί με τα σχέδια για τη διέλευση του αγωγού κατά παραγγελία της αμερικανικής πρεσβείας και να επιβάλει τις οδηγίες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οικονομία της χώρας.

Από την άλλη, η επίσκεψη των δολοφόνων Κλίντον και Ολμπράιτ στη Βοσνία για να παραστούν στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την εθνοκάθαρση στη Σρεμπρένιτσα, ολοκληρώνει τον κύκλο ταπείνωσης της Σερβίας, κληρονόμου τμήματος της διαλυμένης Γιουγκοσλαβίας. Οι αρχιφονιάδες της επέμβασης του 1999 δικαιώνονται πηγαίνοντας στον τόπο του εγκλήματος που -εμμέσως- οι κι ίδιοι διέπραξαν αφού για ένα μεγάλο διάστημα είχαν ποντάρει και στον ισχυρό παράγοντα των σέρβων.

Δικαίωση των θυμάτων της εθνοκάθαρσης με την προσπάθεια όλων των βαλκάνιων που σέβονται τον εαυτό τους να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός κινήματος που θα σαρώσει τις επιλογές τους στο να μας διαλύσουν περισσότερο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/07/10/%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ba/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.