το μακρύ χέρι της Αλβανίας στη Σερβία

 

αναδημοσίευση

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε πάνω από 100 χιλιάδες αντίτυπα βιβλίων ως δωρεά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους Αλβανούς της νότιας Σερβίας, στους τρεις δήμους της Κοιλάδας του Πρέσεβο.

Τα βιβλία απεστάλησαν με δύο φορτηγά, είναι αξίας πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ και θα ακολουθήσει για αυτά η συμφωνημένη διαδικασία μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, δηλαδή, θα αρμόδια σερβική επιτροπή θα τα εγκρίνει ή όχι.

Τα βιβλία είναι για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν επιλεγεί από το Εθνικό Συμβούλιο της Αλβανίας, όπως σημειώνεται.

Η Ζεΐνι Φεϊζουλάχου, πρόεδρος της Επιτροπής για την προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δήλωσε ότι «η αποστολή είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας των κυβερνήσεων της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου. Πρόκειται για 104. 069 βιβλία που θα υποβληθούν για έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή στο Βράνιε και θα διανεμηθούν στα σχολεία».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/10/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%8d-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.